Jolan Douwes

Als loopbaanadviseur en trainer help ik je nog meer tot je recht te komen in je huidige werk. Of nieuw werk te vinden dat aanvoelt als een mooie nieuwe jas. En als journalist schrijf ik over onderwerpen zoals solliciteren, balans werk/privé en arbeidsmarkt. Zo sta ik midden in de wereld waar mijn loopbaankandidaten ook in werken. Ik heb binnen en buiten de media een groot netwerk dat ik benut om mensen aan elkaar te koppelen. Dat heeft al heel wat banen en opdrachten opgeleverd.

Sinds 2012 heb ik ruim achthonderd werknemers en werkzoekenden begeleid, van journalisten tot sales managers en van administratief medewerkers tot communicatie-adviseurs. Ze noemen me motiverend en optimistisch, inventief en doortastend. Ik kan luisteren en doorvragen, aanmoedigen en een spiegel voorhouden. (Bijna) Niemand neemt afscheid zonder een opvallend cv of LinkedIn-profiel. In het Financieele Dagblad en vakblad Villamedia heb ik een veelgelezen loopbaanrubriek.

Ik wil graag een kennismakingsgesprek plannen

Achtergrond

Meer info: 
LinkedIn: www.linkedin.com/in/jolandouwes
Twitter: @jolandouwes
Standplaats: Amsterdam, maar regelmatig in Friesland en Brabant.

CV

  • 2012-heden: loopbaanadviseur en trainer bij Media Movers (workshop ‘Toon je expertise’)
  • 2012-heden: freelance-journalist, o.a. bij Villamedia en FD Persoonlijk
  • 2006-2012: eindredacteur en buitenlandcoördinator Wereldomroep
  • 1996-2005: coördinerend bureauredacteur Netwerk (AVRO-tv)

Opleidingen en trainingen

o.a. De Nieuwe Loopbaanprofessional (De Baak), Co-Active Training (Schouten&Nelissen), certificaat Stresspreventie (CSR), Jobmarketing en cv-training (Aaltje Vincent).

Hobby’s:

Hardlopen, wandelen om te onthaasten, documentaires, artikelen lezen.

Testimonials

Met Jolan werkte ik intensief aan mijn transitie van vaste baan bij de omroep (ruim 30 jaar!) naar een gedegen freelancebestaan. Het lukte! Jolan koppelt haar kundigheid als loopbaanadviseur aan een grote ervaring als journalist en dat werkt zeer inspirerend en stimulerend. En zeker zo belangrijk: je kunt ook nog eens met haar lachen.

Corine, Freelance presentator, stemacteur, voice-over en journalist

Jolan is een fijne sparringpartner, scherp in haar analyse, warm en enthousiast in haar support. Ze weet het beste uit je te halen en spoort je aan dingen te onderzoeken die je zelf misschien over het hoofd zou hebben gezien. Iedereen die vanuit de media verder wil kijken op de arbeidsmarkt, kan ik haar van harte aanbevelen.

Frank, Persvoorlichter

Met haar aanstekelijke enthousiasme, praktische tips en motiverende huiswerkopdrachten bracht Jolan mij op tal van ideeën om mij verder te kunnen ontwikkelen. Dankzij haar kijk ik weer met een frisse blik naar mijn eigen praktijk.’

Femke, Tekstschrijver en Docent

Vul hier het contactformulier in

Ik sta je graag te woord.
Of download voor meer informatie onze brochure.

Download PDF

Naar welk mail adres mag de brochure

Ik ga akkoord met het gebruik van mijn mailadres voor het versturen van de brochure.

Ik wil ook graag eens in de drie maanden de M-zine ontvangen.

Terug