Jolan Douwes

Kandidaten noemen me inventief, motiverend en doortastend..

Als loopbaanadviseur en trainer help ik je nog meer tot je recht te komen in je huidige of nieuw werk.

En als journalist schrijf ik over onderwerpen zoals solliciteren, balans werk/privé en arbeidsmarkt. Zo sta ik midden in de wereld waar mijn loopbaankandidaten ook in werken. Ik heb binnen en buiten de media een groot netwerk dat ik benut om mensen aan elkaar te koppelen. Dat heeft al heel wat banen en opdrachten opgeleverd. Sinds 2012 heb ik ruim achthonderd werknemers en werkzoekenden begeleid, van journalisten tot sales managers en van administratief medewerkers tot communicatieadviseurs. 

Ik kan luisteren en doorvragen, aanmoedigen en een spiegel voorhouden. Zo nodig werken we samen aan een opvallend cv en/of LinkedIn-profiel.

Vraag een gratis kennismaking aan

Wat anderen zeggen

Jolan is een fijne sparringpartner, scherp in haar analyse, warm en enthousiast in haar support. Ze weet het beste uit je te halen en spoort je aan dingen te onderzoeken die je zelf misschien over het hoofd zou hebben gezien. Iedereen die vanuit de media verder wil kijken op de arbeidsmarkt, kan ik haar van harte aanbevelen.

Frank

Met haar aanstekelijke enthousiasme, praktische tips en motiverende huiswerkopdrachten bracht Jolan mij op tal van ideeën om mij verder te kunnen ontwikkelen. Dankzij haar kijk ik weer met een frisse blik naar mijn eigen praktijk.’

Femke

Met Jolan werkte ik intensief aan mijn transitie van vaste baan bij de omroep (ruim 30 jaar!) naar een gedegen freelancebestaan. Het lukte! Jolan koppelt haar kundigheid als loopbaanadviseur aan een grote ervaring als journalist en dat werkt zeer inspirerend en stimulerend. En zeker zo belangrijk: je kunt ook nog eens met haar lachen.

Corine

Achtergrond

Standplaats: Amsterdam, maar regelmatig in Friesland en Brabant.

CV

2012-heden: loopbaanadviseur en trainer bij Media Movers
2012-heden: freelance-journalist, o.a. bij Villamedia en FD Persoonlijk 2006-2012: eindredacteur en buitenlandcoördinator Wereldomroep
1996-2005: coördinerend bureauredacteur Netwerk (AVRO-tv)

Opleidingen en trainingen

De Nieuwe Loopbaanprofessional (De Baak), Co-Active Training (Schouten&Nelissen), certificaat Stresspreventie (CSR), Jobmarketing en cv-training (Aaltje Vincent).

Hobby’s:

Hardlopen, wandelen om te onthaasten, documentaires, artikelen lezen.

Ik wil graag een kennismaking plannen