Tom Klinker, de oprichter van Media Movers, heeft een passie voor het ondersteunen en ontwikkelen van media professionals. Zijn bedrijf richt zich op loopbaanbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling binnen de dynamische wereld van mediaorganisaties, variërend van uitgeverijen en omroepen tot productiehuizen en reclamebureaus. Met op maat gemaakte begeleidingstrajecten biedt Media Movers alles van coachtrajecten en workshops tot volledige leiderschapsprogramma’s.

 Van Loopbaanadviseur naar Ondernemer

Tom’s ondernemerschap begon onverwacht toen hij na zijn afstuderen bij een outplacementorganisatie in Rotterdam ging werken. Daar ontmoette hij zijn voormalig compagnon en samen besloten ze een bedrijf op te richten. Na tien jaar besloot Tom echter een nieuwe weg in te slaan en nam hij begin 2020 Media Movers over. Dit luidde een nieuw hoofdstuk in zijn carrière in, waarin hij de dienstverlening van Media Movers significant vergrootte.

 “Ik zie veel potentie in de organisatie en het is voor mij een kans om me als ondernemer verder te ontwikkelen”

Ondernemerschap: Vrijheid en Uitdagingen

Tom geniet van de vrijheid die het ondernemerschap biedt, vooral de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij belangrijke momenten in het leven van zijn kinderen. Hoewel hij erkent dat het ook onzekerheid en spanning met zich meebrengt, heeft hij na vijftien jaar ervaring geleerd hiermee om te gaan.

 

Balans Vinden en Behouden

Het combineren van zijn sociale leven met ondernemerschap vereist balans en bewust keuzes maken. Voor Tom is het belangrijk om niet alleen verantwoordelijkheid te nemen voor zijn bedrijf, maar ook voor zijn persoonlijke leven. “Natuurlijk is het balanceren tussen de drukte die ondernemerschap met zich mee kan brengen en dan met name de onvoorspelbaarheid van dingen.”

 

Lessen uit het Verleden

Tom’s reis als ondernemer ging niet zonder hobbels. Een belangrijke les die hij leerde, was om bij zichzelf te blijven en moeilijke keuzes te durven maken. Een vroege fout was afhankelijk worden van één grote opdrachtgever, die uiteindelijk failliet ging en bijna zijn onderneming meesleurde. “Ik kan daarom nu ook met trots zeggen dat we een mooie opdrachtgevers-portfolio hebben.”

 Uniek in de Branche

Media Movers onderscheidt zich door zich exclusief te richten op de media-industrie. Door op maat gemaakte diensten aan te bieden die passen binnen de specifieke dynamiek van deze sector, creëert Tom een unieke waardepropositie. “Wij geloven bij Media Movers heel erg dat er een toegevoegde waarde moet zijn,” legt hij uit. Eerlijkheid en het leveren van kwaliteit staan centraal in zijn strategie om klantenbinding te creëren.

 Toekomstvisie en Groeiplannen

De toekomst van Media Movers ziet er rooskleurig uit. Tom streeft naar organische groei en werkt steeds meer samen met HR- en MT-afdelingen van mediaorganisaties. Zijn doel is om de geluiden van de werkvloer te vertalen in advies naar de organisatie. Hoewel hij voorlopig geen ambities heeft om meer ondernemingen op te richten, blijft hij open staan voor nieuwe mogelijkheden.

“Blijf je eigen bestaansrecht in de ogen aankijken en laat je niet te veel verleiden om mee te bewegen met de markt.”

 De Gouden Tip

Voor startende ondernemers heeft Tom een waardevolle tip: “Blijf je eigen bestaansrecht in de ogen aankijken en laat je niet te veel verleiden om mee te bewegen met de markt. Ook na een jaar of drie moet je snappen waar je mee bezig bent.” Daarnaast benadrukt hij het belang van personeel dat zich kan identificeren met de organisatie. “Blijf je eigen geloof verkondigen.”

Met zijn passie en toewijding blijft Tom Klinker bouwen aan een gezonde werkomgeving voor media professionals, waarbij hij zowel individuen als organisaties helpt groeien en bloeien. Media Movers is daarmee een lichtend voorbeeld van hoe visie en doorzettingsvermogen kunnen leiden tot succes in een uitdagende sector.